Kuorolainen Mauri Isokääntä

Mauri Isokääntä, I-basso, kuorossa 2 vuotta

Tulin mukaan kuorotoimintaan vasta varttuneella iällä koska säännöllinen harrastustoiminta ei ollut aiemmin mahdollista. Aiempaa kuorokokemusta minulla ei ollut, mutta porukka ja kuoronjohtaja ottivat noviisin hyvin vastaan.

Mitä kuorotoiminta minulle antaa ; hyvän ja lämminhenkisen porukan, hurttia huumoria, sopivasti haasteita, mahdollisuuden oppia uutta ja se pitää henkisesti vireänä. Esiintymiset on luonnollisesti piste i:n päälle. 2018 Joulun ajalta mieleen jäi erityisesti Tiernapoikien Murijaanien kuninkaana laulaminen Keudan Joulumaassa.

Oman tuoreen kokemukseni perusteella voin vakuuttaa, että kynnys tulla mukaan Mäntsälän Mieskuoroon on matala. Tärkeintä on oma halu ja mahdollisuus olla mukana säännöllisessä toiminnassa. Sävelkorvaa ja rytmitajua luonnollisesti tarvitaan, mutta musiikin teorian hallintaa, nuotinlukutaitoa tai aiempaa kokemusta kuorolaulamisesta ei tarvita. No ei siitä toki haittaakaan olisi ollut. 

Tule rohkeasti mukaan treeneihimme katsomaan ja kokeilemaan. Ehkä saat tästä itsellesi pysyvän harrastuksen ja uusia kavereita.