Konserttimatka Italian Bardolinoon

Kuoromme järjestää konserttimatkan Italiaan Garda-järven rannalla sijaitsevaan Bardolinon kaupunkiin 24.4.-28.4.2019.

Tulevan matkakohteen maisemia
Pysäköinti jalkakäytävällä sallittu
Hyväntuulinen
matkaoppaamme
Hyväntuulinen matkaoppaamme

Mitä olisi kuorotoiminta ilman yhteishenkeä nostattavia matkoja! Oman paikkakunnan konsertit antavat esiintymiskokemusta ja onnistumisen elämyksiä, mutta vasta kun lähdetään joukolla jonnekin kauemmaksi, nähdään mihin se vuosien mittaan hioutunut joukkue oikein pystyy ja mikä on sen turnauskestävyys.

Syksyllä 2018 totesimme, että kuoron edellisestä ulkomaanmatkasta on jo kulunut aikaa ja olisi ajankohtaista suunnitella uutta reissua. Kuoroon pari vuotta aikaisemmin liittynyt Timo Särkinen oli asunut vv. 2001 – 2007 Pohjois-Italiassa, Garda-järven rannalla, ja hän saikin tehdä ehdotuksen laulumatkasta Italiaan. Lähtövalmiina oli nopeasti tarvittava määrä laulajia eri äänistä. Lopulliseksi ryhmäksi vahvistui 22 laulajaa, kuoron taiteellinen johtaja Pekka Itkonen, 12 vaimoa ja naisystävää, sekä 2 matkasta muuten kiinnostunutta pariskuntaa.

Matka alkaa sinivalkoisin Finnairin siivin pääsiäisen jälkeen keskiviikkona 24.4. Milanoon ja takaisin palataan sunnuntaina 28.4. Milanosta jatketaan bussilla Italian suurimman järven, Garda-järven, itärannalla sijaitsevaan Bardolinon kylään. Siellä majoitutaan Idania-hotelliin, josta lähdetään päivittäin eri kohteisiin.

Torstai 25.4. on ensimmäinen konserttipäivämme. Päivä on Italian kansallispäivä, joten on syytä varautua ruuhkiin ja suureen väkimäärään.  Konserttipaikkana on upea Lazisen satamakaupungissa sijaitseva La Dogana Veneta –juhlatilarakennus, joka toimi aikoinaan tulliterminaalina Lombardian ja Venetsian välisessä kaupankäynnissä. Tätä historiallista rakennusta pääsee tutkimaan netissä sivulla www.doganaveneta.it. Täällä meitä odottaa isäntäkuoromme, vuonna 2005 perustettu ”Coro Costabella”, joka on oman kuoromme kokoinen mieskuoro. Sen toimintaan voi tutustua nettisivulla www.corocostabella.it. Paikalle on kutsuttu juhlapäivän kunniaksi kolmaskin kuoro ja yhteiskonserttimme alkaa klo 17. Sen jälkeen isäntämme tarjoavat meille pienen illanvieton.

Perjantai 26.4. on viinitilapäivämme. Maistelemme Timon entisen naapurin, Girardellin, vastavalmistuneita viinejä, ja saamme kierroksellamme kuulla Sonia Girardellin selostuksen viininviljelystä ja itse valmistusprosessista, https://girardellivini.it .  Samalla näemme viinitilan yhteydessä sijaitsevat majoitustilat ja paikalta Garda-järven ylle avautuvat, silmiä hivelevät maisemat. Tämän jälkeen on aika siirtyä lounaalle läheiseen ravintolaan Al Bersagliere.

Lauantai 27.4. on toinen konserttipäivämme. Aamupäivällä on aikaa vielä tehdä ostoksia ja käydä vaikka kävelyretkellä rantaa seuraavaa Lungolagoa pitkin. Illan konsertin isäntinä meillä on Filarmonica Bardolino https://filarmonicabardolino.altervista.org ja konserttipaikkana Bardolinon keskustassa – muutaman sadan metrin päässä hotellistamme sijaitseva Chiesa di San Severo –kirkko. Pääsemme laulamaan hienossa ympäristössä, ja paikallisten lisäksi yleisön joukossa lienee myös paljon turisteja. Konsertin jälkeen meille on taas luvassa pieni illanvietto isäntien seurassa.

Sunnuntaina 28.4. on kotiinpaluun aika. Lento Helsinkiin lähtee klo 19.00 Italian aikaa (- 1 tunti Suomeen) ja Suomessa ollaan klo 23 aikoihin.

Kuoron matka on saatu kustannuksiltaan erittäin edulliseksi mistään kuitenkaan erityisemmin tinkimättä. Se mikä maku meille matkasta jää, riippuu tietysti siitä, miten hyvin onnistumme vähän tavallista pienemmällä miehityksellä saamaan laulumme soimaan, kuinka hyvin selviämme ilman haavereita ja kommelluksia, ja miten hyvin pääsemme kanssakäymisiin isäntiemme kanssa. Säälläkin on oma merkityksensä, mutta olkoon se sellainen kuin Luoja suo!

”In bocca al lupo!”, eli onnea matkaan!