Kiinnostaako mieskuorossa laulaminen

Oletko kiinnostunut mieskuoro-toiminnasta ? Kenties olet ollutkin mukana jossakin vaiheessa kuorossa. Vai harrastatko karaokelaulantaa ? Ehkä olet suihku-trubaduuri ? Irtoaako laulu illanvietossa, matkaporukassa tai muuten vaan seurassa. Vai tykkäätkö lauleskella yksiksesi ?

Ihan miten vaan, mutta jos mieskuoro harrastuksena kiinnostaa niin Mäntsälän Mieskuoroon mukaan lähtemisen kynnys on matala. Ei tarvita aiempaa kuorokokemusta, musiikin teorian tuntemusta tai nuottien osaamista. Nuottien lukemisen oppii kyllä vähitellen kokeneiden opastajien tuella. Säveletkin tarttuvat harjoituksissa kun istuu kokeneiden kuorolaisten ympäröimänä. Hieman sävelkorvaa ja rytmitajua ja siitä se lähtee.

Harjoittelemme Riihenmäen koululla tiistaisin kello 18.00 - 20.15. tammi-huhtikuun ja syys-joulukuun ajan. Harjoitukset otetaan tosissaan, mutta ei vakavasti eli huumori kukkii eri muodoissaan treenien ajan. 

Kevään Miesten laulut kansalaisopistolla on erinomainen tilaisuus tutustua miesten yhteislaulantaan vapaamuotoisissa merkeissä. Miesten lauluissa on mukana myös Mieskuorolaisia ja heiltä voi kysellä lisää kuoron toiminnasta ja harjoituksista.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä Yhteystiedot-valikossa nimettyihin yhteyshenkilöihin tai lähettämällä viestiä Etusivun Yhteydenotto-pyynnöllä.


Miksi minä olen mukana Mäntsälän Mieskuorossa ? 

Kuorolaiset kertovat omia kokemuksiaan
Mäntsälän Mieskuorossa mukana olemisesta ja mitä kuoroharrastus heille antaa.

Tälle palstalle tulee kuukausittain uudet kasvot ja uusi kertomus näkyville.  Harjoitukset tammikuulla 2019
Harjoitukset tammikuulla 2019

Miksi minä olen mukana Mäntsälän Mieskuoron toiminnassa

Mauri Isokääntä, I-basso, kuorossa 2 vuotta

Tulin mukaan kuorotoimintaan vasta varttuneella iällä koska säännöllinen harrastustoiminta ei ollut aiemmin mahdollista. Aiempaa kuorokokemusta minulla ei ollut, mutta porukka ja kuoronjohtaja ottivat noviisin hyvin vastaan.

Mitä kuorotoiminta minulle antaa ; hyvän ja lämminhenkisen porukan, hurttia huumoria, sopivasti haasteita, mahdollisuuden oppia uutta ja se pitää henkisesti vireänä. Esiintymiset on luonnollisesti piste i:n päälle. Viime Joulun ajalta mieleen jäi erityisesti Tiernapoikien Murijaanien kuninkaana laulaminen Keudan Joulumaassa.

Oman tuoreen kokemukseni perusteella voin vakuuttaa, että kynnys tulla mukaan Mäntsälän Mieskuoroon on matala. Tärkeintä on oma halu ja mahdollisuus olla mukana säännöllisessä toiminnassa. Sävelkorvaa ja rytmitajua luonnollisesti tarvitaan, mutta musiikin teorian hallintaa, nuotinlukutaitoa tai aiempaa kokemusta kuorolaulamisesta ei tarvita. No ei siitä toki haittaakaan olisi ollut. 

Tule rohkeasti mukaan treeneihimme katsomaan ja kokeilemaan. Ehkä saat tästä itsellesi pysyvän harrastuksen ja uusia kavereita.