Kiinnostaako mieskuorossa laulaminen ?

Oletko kiinnostunut mieskuoro-toiminnasta ? Kenties olet ollutkin mukana jossakin vaiheessa kuorossa. Vai harrastatko karaokelaulantaa ? Ehkä olet suihku-trubaduuri ? Irtoaako laulu illanvietossa, matkaporukassa tai muuten vaan seurassa. Vai tykkäätkö lauleskella yksiksesi ?

Ihan miten vaan, mutta jos mieskuoro harrastuksena kiinnostaa niin Mäntsälän Mieskuoroon mukaan lähtemisen kynnys on matala. Ei tarvita aiempaa kuorokokemusta, musiikin teorian tuntemusta tai nuottien osaamista. Nuottien lukemisen oppii kyllä vähitellen kokeneiden opastajien tuella. Säveletkin tarttuvat harjoituksissa kun istuu kokeneiden kuorolaisten ympäröimänä. Hieman sävelkorvaa ja rytmitajua ja siitä se lähtee.

Harjoittelemme Riihenmäen koululla tiistaisin kello 18.00 - 20.15. tammi-huhtikuun ja syys-joulukuun ajan. Harjoitukset otetaan tosissaan, mutta ei vakavasti eli huumori kukkii eri muodoissaan treenien ajan.

Keväisin toistuva Kansalaisopiston Miesten laulut -kurssi on erinomainen tilaisuus tutustua miesten yhteislaulantaan vapaamuotoisissa merkeissä. Miesten lauluissa on aina mukana myös Mieskuorolaisia ja heiltä voi kysellä lisää kuoron toiminnasta ja harjoituksista.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä Yhteystiedot-valikossa nimettyihin yhteyshenkilöihin tai lähettämällä viestiä Etusivun Yhteydenotto-pyynnöllä.

Miksi minä olen mukana Mäntsälän Mieskuorossa ?

Kuorolaiset kertovat omia kokemuksiaan
Mäntsälän Mieskuorossa mukana olemisesta ja mitä kuoroharrastus heille antaa.

Tälle palstalle tulee säännöllisen epäsäännöllisesti uudet kasvot ja uusi kertomus näkyville.

Aikaisemmat kertomukset löytyvät kuorolaisen nimeä klikkaamalla tämän sivun alaosasta.

Harjoitukset tammikuulla 2019

Miksi minä olen mukana Mäntsälän Mieskuoron toiminnassa ?

Asko Niinivirta, I-tenori, kuorossa 3 vuotta

Olen laulanut oikeastaan koko ikäni. Aluksi kansakoulun ja yhteiskoulun juhlissa, sitten 2-3 vuotta kirkkokuorossa Elomaan ollessa kanttorina. Varusmiespalvelus katkaisi tuon harrastuksen ja armeijan jälkeen muut kiireet veivät mukanaan.

Oma kylän kaverit perustivat sitten orkesterin ja pyysivät siihen mukaan solistiksi. Innostuin ajatuksesta, suostuin ja lähdin mukaan.

Siitä seurasi 10 vuoden keikkailuputki orkesterin mukana tahtiin pari kertaa viikossa. Soitimme häissä, firmojen tilaisuuksissa, muissa juhlissa ja tanssipaikoilla, mm. Mäntsälä Seurojentalolla useita kertoja.

Perheen perustamisen yhteydessä jouduin jättämään orkesterin, koska orkesteri-elämän, perhe-elämän ja työ-elämän yhteensovittaminen olisi ollut vaikeata. Seurasi pitkähkö tauko lauluharrastukseeni.

Olin jalkapallo-toiminnassa mukana Mieskuorossa jo silloin olleen Jalo Vuoren kanssa ja hän vinkkasi minulle mutama vuosi sitten Kansalaisopiston keväisestä Miesten Laulut-kurssista. Siellä voisi saada tuntumaa miesten yhteislaulusta ja kuoron toiminnasta. Jalon innostamana lähdin mukaan ja tuon kurssin pohjalta syttyi kiinnostus Mieskuoroon. Syksyllä lähdin kuoron treeneihin mukaan, joissa kuoron johtaja Pekka Itkonen laulatti minulla Satumaa-tangoa ja osoitti sen perusteella paikakseni I-tenorien rivistön. Sillä tiellä on nyt oltu 3 vuotta.

Kuorolaiset ottivat minut hyvin vastaan ja tunsin heti kuuluvani porukkaan. Mieskuoro tarkoittaa minulle aikuisten miesten yhdessäoloa, jutustelua, yhdessä puuhastelua ja tietenkin laulamista. Tykkään lähteä viikottaisiin treeneihin, jotka ovat minulle ”se viikon normaaleista rutiineista poikkeava juttu”.

Minulla on pitkä kokemus orkesterin solistina laulamisesta. Kuorolaulu ja solistina laulaminen ovat kaksi ihan eri asiaa. Kuorolainen ei voi sooloilla kuten orkesterin solisti ehkä voi tehdä. Kuorolainen on yksi osa kokonaisuutta ja toimii täysin kuoron johtajan johdolla, tai ainakin pitäisi toimia.

Esiintymiset ovat kuoroharrastuksen varsinainen suola. Ensimmäisellä esiintymiskerralla kuorolaisella on yleensä perhosia vatsassa, mutta muiden kuorolaisten tuki kantaa kyllä pienen alkujännityksen yli.

Kuoromme toimintaa on syytä kehittää ajan mukana. Uusia kuorolaisia tarvitaan jatkuvasti. Kuoromme tulee olla mielenkiintoa herättävä ja puoleensavetävä, niin uusia kuorolaisia ajatellen kuin kuulijoidemmekin kannalta. Ohjelmistojamme tulee kehittää myös kuulijoidemme odotusten mukaisesti. Voisimme harrastaa nykyistä enemmän kevyempää musiikillista oheistoimintaa varsinaisten konserttien lisäksi.

Miksi kannattaa liittyä mukaan Mieskuoron toimintaan ? Saat irrottautua täysin arjen muista askareista, omaa aikaa  miesporukassa ja hyvän harrastuksen, josta saattaa muodostua ajan myötä ” se mun ihan oma juttu”.

Mikä minua harmittaa Mieskuoro-toiminnassa ? Se harmittaa, etten ole liittynyt aikaisemmin mukaan.

Kuorolaisten kertomuksia " Miksi minä kuulun Mieskuoroon "

Muita aiemmin julkaistuja kuorolaisten kertomuksia saat näkyville klikkaamalla nimeä :

Mauri Isokääntä, I-basso