Mäntsälän Mieskuoro tänään

Mäntsälän Mieskuorolla on pitkät perinteet jo vuodesta 1945 asti. Kuoron yhtenä perustajana, ensimmäisenä ja pitkäaikaisimpana laulunjohtajana on toiminut opettaja Aarne Leppälä, vv. 1945-1967. Kuoron historiasta enemmän Historiaa-valikossa.

Mäntsälän Mieskuoro on saanut vahvan aseman paikallisessa harrastetoiminnassa. Laaja ja monipuolinen ohjelmisto on vuosien työn saavutus. Kuoro esiintyy Mäntsälän ja Pornaisten julkisissa juhlissa, pitää kevät- ja joulukonsertit ja järjestää yhteiskonsertteja muiden artistien ja kuorojen kanssa. Kuoro tai sen jäsenistä muodostetut kvartetit, tuplakvartetit ja muut kokoonpanot tarjoavat palveluksiaan myös yritysten, yhteisöjen ja yksityisten henkilöiden tapahtumiin ja juhlatilaisuuksiin.

Kuoron taustayhteisönä on Mäntsälän kansalaisopisto, jonka harrastepiirinä kuoro toimii Mäntsälän ja Pornaisten kuntien alueella. Jos sinulla on kiinnostusta lähteä mukaan mieskuoro-toimintaan, niin katso lisätietoja Liity kuoroon-valikosta. 

Kuoron tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää harrastusta mieskuorolaulun alalta ja tukea musiikkitoiminnan kehitystä kotikunnissaan. Tavoitteena on vaalia suomalaista mieskuoroperinnettä ja kaikin puolin edistää laulamista isommassa ja pienemmässä kokoonpanossa. Mieskuoro kehittää kuorolaisten osaamista ja äänenkäyttöä mm. soolo- ja kvartettilauluin sekä laululeirein.

Mieskuoron yhdessä kylätoimijoiden kanssa järjestämät kesäiset yhteislaulutilaisuudet eri kylillä on jo lähes 40 vuoden ikäinen tapahtumaperinne. 


Merkillisiä miehiä 

Mieskuoron esiintyessä lavalla näkyy "merkittyjä merkittäviä merkillisiä miehiä". Mitä erilaiset merkit kertovat kantajastaan ja miten merkkejä kannetaan oikeaoppisesti ? Siitä ohessa kuvallinen seikkaperäinen seloste.


Kuvagalleria kuoron harjoituksista 8.9.2020 Riihenmäen koululla. 

Tietosuojaseloste yhdistyksen jäsenien henkilö- ja yhteystietojen käsittelystä on saatavilla oheisena pdf-dokumenttina.